top of page
  • Facebook
  • unnamed
  • Instagram
D73_2217.jpg

STRANGE BREW

FEED

YOUR

HEAD

StrangeBrew_logo (3)-04 - Copy.jpg

Ζυθοποιοί χωρίς ζυθοποιείο, είμαστε εδώ για να «ταϊσουμε το μυαλό σας» με περίεργους ζύθους και μοναδικές γεύσεις! 

Η ομάδα της Strange Brew ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2015, όταν 3 φίλοι οικοζυθοποιοί αποφάσισαν ότι οι πλαστικοί κουβάδες δεν ήταν πια αρκετοί. Συστήθηκε επίσημα στους φίλους της craft μπύρας το Μάιο του 2017, με την κυκλοφορία της αγαπημένης Jasmine IPA. Από τότε, το νομαδικό της ταξίδι συνεχίζεται, κάνοντας στάσεις σε πολλά ζυθοποιεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στηρίξτε τη μικροζυθοποιία, υποστηρίξτε τη Strange Brew!

Ποιοι είμαστε

Τα κύρια χαρακτηριστικά μιας craft μπύρας είναι η ποιότητα και η γεύση, αλλά ακόμη περισσότερο η μικροζυθοποιία είναι συνυφασμένη με την κοινότητα. Είναι κομμάτι της γειτονιάς και έχει άποψη. Και ο δικός μας στόχος ήταν ξεκάθαρος εξαρχής: Να βράζουμε συναρπαστικές μπύρες και να φέρουμε κόσμο κοντά! Γι’ αυτό και έχουμε κάνει αρκετές συνεργασίες, παρουσιάσεις και events με άλλους Έλληνες και ξένους μικροζυθοποιούς, ένα ιδιαίτερο γνώρισμα της craft σκηνής παγκοσμίως.

Στο Taproom μας, εκτός απ’ τις δικές μας μπύρες, θα βρεις οτιδήποτε ενδιαφέρον και ποιοτικό απ’ την ελληνική σκηνή, αλλά όχι μόνο! Συχνά φιλοξενούμε έργα ανερχόμενων δημιουργών από ένα ευρύ φάσμα τεχνών. Το σημαντικότερο όλων, θα βρεις εμάς και πολλούς ακόμα φίλους, για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, σε μια γόνιμη και ειλικρινή ..ζύμωση! 

PAR_1046.jpg
iStock_86181241.jpg

Τι κάνουμε

Η Strange Brew ξεκίνησε με όραμα να αλλάξει το καθεστώς της ζυθοποιίας στην Ελλάδα, ένα μέρος όπου η μόνη επιλογή είναι ανάμεσα σε παρόμοιες και άγευστες πολυεθνικές lager. Πειραματιζόμενοι με την αναπαραγωγή διάφορων στελεχών μαγιάς, εισάγοντας τεχνικές αυθόρμητης και ανάμεικτης ζύμωσης και αναπτύσσοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια, η Strange Brew δίνει τον τόνο για την ανερχόμενη ελληνική σκηνή!

Το Taproom

Το Μάιο του 2019, δύο χρόνια μετά την πρώτη μας κυκλοφορία, η Strange Brew βρήκε επιτέλους το σπίτι της. Το Strange Brew Taproom & Bottleshop βρίσκεται στην όμορφη γειτονιά του Κουκακίου στο κέντρο της Αθήνας. Δέκα βρύσες φιλοξενούν τις μπύρες μας, αλλά και πολλών άλλων Ελλήνων και ξένων μικροζυθοποιών. Μπορείς επίσης να βρεις μια μεγάλη ποικιλία από μπουκάλια και κουτάκια για δοκιμή στο χώρο ή για να πάρεις στο σπίτι!

D73_2202.jpg
All-2.jpg

Οι Μπύρες μας

Οι μπύρες μας είναι χωρισμένες σε 2 κατηγορίες: Τις μόνιμες κυκλοφορίες και τα πιο ιδιαίτερα projects, μαζί με τις εκάστοτε συνεργασίες.

Η πιο χαρακτηριστική βασική μας μπύρα είναι φυσικά η Jasmine IPA, η οποία κυκλοφόρησε το Μάιο του 2017 και πλέον μπορείς να την βρεις σε κάποια απ’ τα καλύτερα bars και εστιατόρια της χώρας. Οι Mandy Black, Dr. Haze, Hay Joe, αλλά και η μόνιμη συνεργατική Chloe Unity Lager με την Alea Brewing Co. ακολούθησαν.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα projects, ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο του 2017 με το Uncle Jam’s Brewhouse Tales, σκοπός του οποίου είναι να συνδυάζουμε παλιές με νέες συνταγές, να παίζουμε ελεύθερα με νέες ιδέες, γενικά να είμαστε πιο πειραματικοί και τολμηροί. Όπως μια μπάντα που «τζαμάρει», έτσι και μεις αναζητούμε μοναδικές στιγμές υψηλής δημιουργικότητας! 

Το δεύτερο project είναι το πολυπόθητο για μας πρόγραμμα παλαίωσης μπύρας σε δρύινα βαρέλια: The Cellar Jams, όπου και βράζουμε πιο απαιτητικές και δύσκολες μπύρες και μετά τις αφήνουμε να ωριμάσουν για αρκετούς μήνες σε βαρέλια από κρασί, whiskey ή και τσίπουρο, ανάλογα πάντα με το στυλ. Η υπομονή είναι το κλειδί!

Τέλος, να μην ξεχνάμε και το σήμα κατατεθέν της ποιοτικής μικροζυθοποιίας: Τις συνεργασίες! Έχουμε ήδη βράσει μπύρες με φίλους στην Αθήνα, την Πάτρα, την Κρήτη, ακόμα και στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, με πολλά ακόμα ταξίδια στα σκαριά! Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της παγκόσμιας craft beer σκηνής και ένα απ΄ τα καλύτερα κομμάτια της δουλειάς μας.

RETAILERS

RETAILERS

Our Awards

Thanks for submitting!

CONTACT

info@strangebrew.gr

Falirou 86, Koukaki Athens

Open 18:00 - 01:00

Tel: +30 2109232146

Contact
bottom of page