top of page

50 YEARS OF DOOM

Η Strange Brew γιορτάζει με μία επετειακή συναυλία (και μία μπύρα) τα 50 χρόνια από το πρώτο Black Sabbath


50 χρόνια από την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου των θεών Black Sabbath. 5 δεκαετίες από τότε που οι καμπάνες του ομώνυμου (θεοσκότεινου) κομματιού χτύπησαν για πρώτη φόρα. Μισός αιώνας συμπληρώνεται σήμερα από την κυκλοφορία του άλμπουμ που όρισε χρονολογικά, μουσικά, κι αισθητικά το heavy metal κι από τις 13/2/1970 και μετά η σκληρή όχθη της μουσικής που παίζεται με ηλεκτρική κιθάρα δε ήταν ποτέ πια η ίδια.

Πηγή: LUBEN



Το πρώτο είναι η κυκλοφορία μίας ολοκαίνουριας επετειακής μπύρας μαζί με τους Midnight Circus και Dark Crops Brewery, με το καθόλου τυχαίο όνομα «The Wizard»:


Το δεύτερο είναι μουσικό και βαρύ, όπως ακριβώς ταιριάζει σε μία τέτοια επέτειο. Δηλαδή μία συναυλία με εγχώρια rock / metal συγκροτήματα την Κυριακή 16/2 στο ζυθοποιείο που δημιουργήθηκε η μπύρα. Αυτό είναι το event της συναυλίας, ενώ όπως αναφέρει το δελτίο τύπου:

«3/2/1970… and on and on and on!! Ο ήχος της βροχής, οι βροντές και μια καμπάνα σημαίνουν την έναρξη μιας νέας εποχής στη μουσική, ένας νέος ήχος που μισό αιώνα μετά συνεχίζει να συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και χιλιάδες μουσικοί βάζουν καθημερινά το δικό τους λιθαράκι στη διαιώνιση του. Εμείς από τη μεριά μας ως Strange Brew κάναμε το αυτονόητο. Καλέσαμε όσους ζυθοποιούς γνωρίζαμε να μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη σκληρή αυτή μουσική, Midnight Circus και Dark Crops Brewery, και φτιάξαμε μαζί μια μπύρα, βαριά και σκοτεινή όπως ακριβώς η μουσική που μας ενώνει. Και καλέσαμε και μπάντες, καλούς φίλους, από διευρυμένο φάσμα της εγχώριας Rock/Metal σκηνής για να γιορτάσουμε την κυκλοφορία της μπύρας αυτής σε ένα DIY live / party στο ζυθοποιείο που δημιουργήθηκε!
bottom of page